Børneby Ellekær

Den nye naturdaginstitution placeres syd- og østligt på grunden, hvorved den bliver en del af en attraktiv grøn ”lomme” syd for Idrætsinstitutionen med alle grupperum og primære udearealer orienteret mod sydsolen. Med denne placering ligger bygningen og de primære legearealer i det område, der er mindst støjbelastet af Åby Ringvej og som giver mulighed for at indrette en bygning i et unikt grønt rum, – afgrænset af de græsklædte jordvolde samt det eksisterende poppelhegn, og med et langt kig mod sydvest.

Bygningen er en langstrakt krop samlet under ét præcist tag med udhæng, som skærmer rummene og giver plads for overdækket udeophold rundt om bygningen. Man ankommer til bygningen fra forpladsen ved Ellekærskolen og kører (eller spadserer) ned mod daginstitutionen flankeret af det store poppelhegn, der anviser retningen ind i det grønne rum, som bygningen ligger midt i. En stor lanterne og en række ovenlys supplerer dagslysindfaldet inde i bygningen. Institutionen indeholder en etnisk stordagpleje.

Byggeform:

Totalentreprise

Byggeperiode:

Juni 2010 - November 2011

Omfang:

1.200 m2

Andre offentlige institutions projekter

Rotunden Thisted

Det nye kollegium ligger meget centralt i forhold til uddannelsessteder, EUC Nordvest, VUC samt gymnasiet. Hallen ligger indenfor 10-15 min. i gåafstand. Skal turen så

SE PROJEKTET HER »